Zakaj kot vir kalcija in fosforja ne dodajamo zmletih kosti?

Veliko fosforja vsebuje že meso. Čeprav so zmlete kosti kot vir kalcija privlačne s finančnega vidika, smo raje izbrali mešanico anorganskih kalcijevih in fosforjevih mineralov, ki je boljša za vseživljenjsko zdravje psov. Mešanica zagotavlja ravnovesje kalcija in fosforja v hrani ter njuno absorpcijo, s tem pa tudi biološko razpoložljivost  v skladu z dnevnimi potrebami tako mladičev kot tudi odraslih psov.

Ravnovesje kalcija in fosforja v kosteh je težko določiti, zlasti če so zmlete kosti del obroka. Volkovi imajo dober razlog, da kosti glodajo in žvečijo šele potem, ko je njihov želodec skoraj prazen. Kosti se vedno lotijo po obroku, nikoli med njim.

Da bi se kalcij izločil iz kosti, mora biti vrednost pH (stopnja kislosti) v želodcu dovolj nizka, da lahko želodčni sok raztopi kalcij iz kosti. Šele nato se lahko kalcij (in fosfor) absorbira v črevesje in je na voljo presnovi.

Vrednost pH v želodcu, v katerem je cel obrok, je tako visoka, da se kalcij iz kosti raztopi le delno ali pa sploh ne, zato kosti niso zanesljiv vir kalcija in fosforja.

Zato smo se odločili, da hrani Farm Food Fresh Menu ne bomo dodajali zmletih kosti. Navsezadnje je hrana glavni, vsakodnevni dejavnik, ki vpliva na zdravje vašega psa.

Psu lahko občasno daste surovo kost ali žvečilko Farm Food Antler (narejeno iz naravno odpadlega rogovja navadnega jelena), vendar šele po obroku.