Naša zgodba

Družba Farm Food je bila vse od svojega začetka družinsko podjetje. V začetni fazi jo je nekaj let vodil inž. Gerrit de Weerd s svojo ženo in s pomočjo obeh, takrat še šoloobveznih, sinov.

 • Naravna in hladno stiskana hrana za pse

  Leta 1982 je inž. Gerrit de Weerd zaradi svojega obsežnega znanja in izkušenj na področju prehrane za živali (pridobljenih tako na Nizozemskem kot v tujini) sodeloval pri razvoju pasje hrane, ki naj bi služila za primerjavo kakovosti s takrat obstoječimi različnimi vrstami vrstami pasje hrane na tržišču. Tako so nastali hladno stisnjeni peleti na osnovi nizozemskega junčjega mesa, primernega za človeško prehrano, brez kakršnih koli dodatkov, kot so barvila, arome, antioksidanti itd. Osnovno izhodišče je bilo, da mora biti hrana primerna za pse vseh starosti in fizičnih zmogljivosti. Pri tem so se zatekli k preprostemu dejstvu, da v naravi vsi predstavniki iz rodu kanidov, od mladičev do starejših, zadovoljijo potrebe po hrani iz tistega prehranskega vira, ki je v določenem trenutku na voljo.

 • Farm Food High Energy

  Ko se je po dveh letih preizkus v letu 1984 zaključil, se je izkazalo, da so zaradi odličnih rezultatov številni vzreditelji želeli, da bi ta nevtralna “vseživljenjska” hrana ostala v uporabi tudi naprej. To je bil glavni razlog za odločitev, da se testna hrana pod imenom Farm Food HE v manjšem obsegu ponudi tržišču. Širjenje informacij od ust do ust je vse od leta 1984 skrbelo za nenehno rast. Sestava hrane je ostala od začetka praktično nespremenjena, pozitivni odzivi pa prihajajo še dandanes. Najpogostejši in prevladujoči ugotovitvi lastnikov psov, katerih hišni ljubljenci uživajo tovrstno hrano sta, da starejši psi, ki preidejo na hrano Farm Food HE, doživljajo drugo mladost, in da na splošno živijo veliko dlje kot deset let. Linija izdelkov Farm Food HE se je z leti seveda izboljšala tako z vidika družbe kot tudi po strokovni presoji, pri čemer pa nismo nikoli pozabili na naš življenjski nazor ”ena vrsta hrane za pse vseh starosti in v vseh okoliščinah”.

 • Farm Food Rawhide

  Z leti je vse bolj naraščalo povpraševanje po pasjih žvečilkah, zato je padla odločitev za uvedbo kakovostnih izdelkov, ki bi ustrezali filozofiji Farm Fooda in bi jih brez tveganja za kakršnekoli zdravstvene težave lahko ponudili poleg hrane za pse Farm Food. Primeren produkt smo našli v Južni Ameriki, kjer podkožno vezivno tkivo govedi proste reje predelujejo v pasje žvečilke. Farm Food Rawhide so naravni izdelki, ki so zagotovljeno brez kakršnihkoli dodatkov in zato tudi ne vsebuje težkih kovin. Najpomembnejša lastnost teh žvečilk je, da delujejo kot zobne ščetke. Pri žvečenju se sprošča kolagen, ki pomaga zmanjšati in/ali preprečiti zobne obloge.

 • Osredotočenje na trg hrane za hišne živali

  Do leta 2001 je Gerrit de Weerd ostal še delno aktiven kot svetovalec za prehrano živali doma in v tujini. Od leta 2001 naprej pa se je odločil, da se bo v celoti posvetil trgu hrane za hišne živali, zato je prevzel mesto direktorja družbe Farm Food B.V.

 • Farm Food No.1, mleko v prahu za pasje in mačje mladiče

  Leta 2005 je družba predstavila izdelek s povsem novim konceptom. Na osnovi polnomastnega kozjega mleka, primernega za prehrano ljudi (namesto običajnega posnetega kravjega mleka), je napravila mleko v prahu. Čeprav je bil izdelek prvotno namenjen zgolj pasjim in mačjim mladičem, se je izkazalo, da mleko presenetljivo koristi tudi drugim malim sesalcem, kot so zajčki, veverice, ježi, činčile, miši itd. Linija Farm Food No.1 je resnično edinstvena in je zato patentirana pod patentno št. 1029707.

 • Farm Food Fresh, zamrznjena popolna prehrana

  Leta 2008 je družba Farm Food uvedla lastno linijo svežega mesa. Farm Food namreč ves čas svetuje, da se poleg popolnoma suhe hrane občasno vključi dan s svežim mesom na osnovi neočiščenih vampov, s čimer se zagotovi optimalna črevesna flora. Enako kot velja za ljudi, da “zdravje izhaja iz črevesja”, zagotovo velja tudi za naše pse. Ponudba svežih mesnih izdelkov je bila v tistem času precej raznolika in različne kakovosti. Zaradi tega je bilo smiselno uvesti lastno linijo svevžega mesa.

 • Farm Food Trainers

  Farm Foodova ekipa je dolgo iskala primeren priboljšek za pse, ki bi bil poleg vsega še zdrav. To je na koncu postala linija Trainers, narejena iz čistega govejega srca, posušenega in narezanega na manjše koščke za lažjo uporabo. Tudi ta izdelek so uporabniki, tako lastniki kot njihovi psi, zelo dobro sprejeli.

 • Farm Food Antlers

  Istega leta se je ponudba razširila z novimi pasjimi žvečilkami. Linijo Antlers predstavlja v naravi odvrženo rogovje jelenov. Ti izdelki se popolnoma ujemamo s filozofijo Farm Fooda, ki izhaja iz prepričanja o izvoru naših psov. V naravi bi divji kanidi s tovrstnim rogovjem jelenov zagotovo zadostili svojim potrebam po žvečenju. Poleg tega gre seveda za živalim izjemno prijazen izdelek, ki s svojo trdno strukturo poskrbi za posebno dolg užitek žvečenja. Rogovje je razrezano na kose različnih velikosti.

 • Družba Farm Food danes

  Družba Farm Food je bila vse od svojega začetka do danes družinsko podjetje. V začetni fazi jo je nekaj let vodil inž. Gerrit de Weerd s svojo ženo ter ob pomoči obeh sinov. Sinova sta medtem pred nekaj leti doštudirala in sta zdaj oba zaposlena v podjetju. Skupno je v družbi 14 zaposlenih, ki si prizadevajo, da bi bili izdelki Farm Food tako na Nizozemskem kot tudi po celi Evropi na voljo tistim, ki jih potrebujejo: resnim ljubiteljem psov, ki si želijo le najboljše za svojega psa.

 • 1982
 • 1984
 • 1996
 • 2001
 • 2005
 • 2008
 • 2011
 • 2012
 • 2019

Naši izdelki

Farm Food HE Classic

Leta 1982 je bil g. inž. Gerrit de Weerd zaradi svojega znanja in izkušenj na področju prehrane za živali v splošnem smislu (tako na Nizozemskem kot v tujini) udeležen pri razvoju hrane za pse, ki naj bi služila kot testna hrana pri preučevanju kakovosti različne hrane za pse, ki je bila v tistem trenutku na...

Beri naprej

Farm Food Trainers

Iz izkušenj vemo, da s pozitivnim pristopom (med vajo ali treningom) pse še dodatno motiviramo, da se izkažejo po svojih najboljših močeh. Z okusno nagrado vsak pes trenira z več volje in pozornosti. Med učenjem ali treningom pasjih mladičev ali starejših psov lahko priboljške uporabite kot okusno, pa vendar zdravo nagrado, obenem pa lahko z...

Beri naprej

Farm Food No.1

Farm Food No.1 je popolna mlečna prehrana za novorojene pasje in mačje mladiče ter druge male sesalce. Namenjena je kot nadomestilo in dopolnilo materinega mleka od rojstva do konca dojenja. Nadomestno mleko Farm Food No.1 je narejeno na osnovi polnomastnega kozjega mleka v prahu. Za polnomastno kozje mleko v prahu smo se odločili zaradi dejstva,...

Beri naprej

Farm Food Dental Bone

Zdravljenje težav s kožo in dlako je že leta glavna prioriteta veterinarjev. Kljub vsemu je presenetljivo izjemno povečanje števila psov, ki imajo težave z zobmi. Glavni razlog za te težave je vse pogostejši pojav zobnih oblog, ki v nadaljevanju vodijo v nastanek zobnega kamna in vseh s tem povezanih posledic. Ker je videti, da so...

Beri naprej

Farm Food Dental Braided Donut

Zdravljenje težav s kožo in dlako je že leta glavna prioriteta veterinarjev. Kljub vsemu je presenetljivo izjemno povečanje števila psov, ki imajo težave z zobmi. Glavni razlog za te težave je vse pogostejši pojav zobnih oblog, ki v nadaljevanju vodijo v nastanek zobnega kamna in vseh s tem povezanih posledic. Ker je videti, da so...

Beri naprej

Farm Food Original Antlers

Psi imajo po naravi močno potrebo po tem, da nekaj žvečijo. To počnejo zato, ker je to edini način, da po naravni poti svoje zobe ohranjajo čiste. V naravi volkovi in drugi kanidi po obroku žvečijo kožo in kosti svojega plena. Prav tako se med žvečenjem v možganih proizvajajo endorfini. Ti endorfini dajejo občutek umirjenosti,...

Beri naprej
Slovenian
Zapri
Vaš brskalnik ni več v tem času!

Posodobite brskalnik in uživajte v tem spletnem mestu (in mnogih drugih)Posodobi zdaj!

×