Farm Food Surova koža

Zdravljenje težav s kožo in dlako je že leta glavna prioriteta veterinarjev. Kljub vsemu je presenetljivo izjemno povečanje števila psov, ki imajo težave z zobmi. Glavni razlog za te težave je vse pogostejši pojav zobnih oblog, ki v nadaljevanju vodijo v nastanek zobnega kamna in vseh s tem povezanih posledic.

Ker je videti, da so težave z zobmi pri psih vse pogostejše, je poleg rednih pregledov nujno potreben strukturiran pristop. Tak strukturiran pristop boste našli v kosti za žvečenje Farm Food Rawhide.

Naravna zobna nega s Farm Food Rawhide

Zdravljenje težav s kožo in dlako je že leta glavna prioriteta veterinarjev. Kljub vsemu je presenetljivo izjemno povečanje števila psov, ki imajo težave z zobmi. Glavni razlog za te težave je vse pogostejši pojav zobnih oblog, ki v nadaljevanju vodijo v nastanek zobnega kamna in vseh s tem povezanih posledic. Ker je videti, da so težave z zobmi pri psih vse pogostejše, je poleg rednih pregledov nujno potreben strukturiran pristop. Tak strukturiran pristop boste našli v kosti za žvečenje Farm Food Rawhide.

Okusna, zdrava in naravna zobna ščetka za vašega psa.

Psi imajo po naravi veliko potrebo po tem, da nekaj žvečijo. To počnejo zato, ker je to edini način, da na naravni način svoje zobe ohranjajo čiste. V svojem naravnem okolju volkovi in drugi kanidi po obroku žvečijo kožo in kosti svojega plena. Žvečenje prožnega, čvrstega materiala čisti njihove zobe in s tem pripomore k zagotavljanju zdravih dlesni. Pri naših domačih psih je “kožo in kosti plena” najbolje nadomestiti s pristnimi Farm Foodovimi izdelki za žvečenje, kot sta liniji Antlers® ali Rawhide®.

Kaj je Rawhide?

Izdelek Rawhide je posušeno podkožno tkivo (druga, močna in čvrsta plast) kože goveda. Farm Foodove bele kosti za žvečenje so uvožene iz Evropa, narejene pa so iz kože pašne govedi, ki jo redijo za lokalno proizvodnjo mesa. Ker je proizvodno podjetje del velike klavnice, se kože mehansko odstranijo takoj po zakolu. Zunanja, neprebavljiva plast se v postopku odstrani za proizvodnjo usnja. Notranje plasti, prebavljivo podkožno vezivno tkivo, se operejo in razrežejo na kose želenih velikosti. Bele kosti za žvečenje nato ročno zložijo v različne oblike, nakar jih več dni sušijo v peči. Eden od zelo pomembnih vidikov naših izdelkov je dejstvo, da se zaradi hitre obdelave v celotnem proizvodnem procesu ne uporablja nobenih škodljivih snovi. Na ta način lahko zagotovimo čist, pristen in varen izdelek.

Farm Food Rawhide in vaš pes

Dobro znano dejstvo je, da ostanki hrane v ustih ne povzročajo le slabega zadaha, temveč pripomorejo tudi k nastanku zobnih oblog. Te zobne obloge so potem odgovorne za nastanek tako nezaželenega zobnega kamna, kar lahko na dolgi rok preraste v dokaj resno težavo, saj se pri tem uničujejo tudi dlesni. To pa lahko povzroči okužbe in izgubo zob. Kosti za žvečenje Farm Food Rawhide so čvrste, trde in popolnoma prebavljive. Zaradi delovanja sline med žvečenjem se sprosti naravni kolagen, sestavina beljakovin, ki jo telo proizvaja samo. Ta kolagen ima sposobnost, da razgradi zobne obloge. Preden ta čvrst material postane dovolj mehak, da se lahko od njega odgriznejo manjši kosi, brušenje med žvečenjem poskrbi za temeljit in viden postopek čiščenja pasjih zob. Ker mora vaš pes intenzivno žvečiti, pomagajo kosti Farm Food Rawhide tudi pri preprečevanju in boju s prekomerno težo pri živalih. Med žvečenjem možgani sproščajo endorfine, ki dajejo občutek umirjenosti in poskrbijo, da se vaš pes sprosti.

Zato priporočamo kosti Farm Food Rawhide

Pes, ki že od zgodnjih let žveči kosti Farm Food Rawhide, postane vesel spremljevalec s svežim zadahom in zdravo ustno votlino. (Če se pri starejšem psu pojavi zobni kamen, je treba tega najprej odstraniti, da se doseže enak učinek).

Edinstvenost izdelkov Farm Food Rawhide izhaja iz naslednjih dejstev:

Izdelki Farm Food Rawhide so izdelani izključno iz svežih kož govedi, ki so bile odobrene za uporabo. Proizvodno podjetje je del velike klavnice. Kože se, za razliko od mnogih drugih izdelkov za žvečenje, obdelajo takoj po zakolu.

Izdelki Farm Food Rawhide so popolnoma prebavljivi.

 • Pri žvečenju se sprošča kolagen, ki razgrajuje zobne obloge.
 • To lahko prepreči nastanek zobnega kamna!

Izdelki Farm Food Rawhide so proizvedeni na povsem čist in varen način.

 • Kože so večkrat oprane z vodikovim peroksidom (H2O2), da se uniči vse bakterije, ki bi lahko bile prisotne.
 • To pomeni, da so kože varno beljene, s čimer se dobi čist izdelek, ki nima neprijetnega vonja in med žvečenjem ne postane lepljiv.
 • Med postopkom pranja se vodikov peroksid popolnoma loči na vodni del (H2O) in kisikov del (O2).

Farm Food Rawhide ne vsebuje nobenih neželenih snovi.

 • Pred, med in po proizvodnji izdelkov Farm Food Rawhide se ne uporablja nobenih kemikalij, kot so krom, arzen ali brom.
 • Prav tako se izogibamo uporabi kakršnih koli barvil, da bi dobili na pogled bolj enoten (v barvnem smislu) in homogen izdelek.
 • Čeprav (s strani EU odobrene) barve ne veljajo za škodljive, menimo, da takšnih snovi ni smiselno uporabljati (zaradi dokazanega učinka, ki ga imajo te snovi lahko na vedenje nekaterih otrok).
 • Izdelki Farm Food Rawhide so proizvedeni v skladu z določili HACCP.

Izdelki Farm Food Rawhide ne povzročajo alergij!

 • De bovengenoemde punten zorgen er samen voor dat bij het gebruik van Vse zgoraj omenjene točke zagotavljajo, da pri uporabi izdelkov Farm Food Rawhide ne bi smelo priti do nikakršnih alergijskih reakcij. To je ravno nasprotno kot pri drugih (neimenovanih) igračah za žvečenje.
 • Vedno bolj je jasno dejstvo, da veliko “alergij na hrano” povzročijo prav ti nečisti, neimenovani izdelki. Izdelke Farm Food Rawhide lahko v večini primerov varno daste psom, ki morda trpijo za alergijami na hrano (razen če gre za alergijo, ki dokazano zadeva govedino).

Farm Food Rawhide je izjemno kakovosten izdelek svoje vrste.

 • Kož se ne razteguje in ne napihuje, da bi dobili izdelek, ki je večji na pogled.
 • Zaradi debeline kož izdelki zdržijo dlje časa.
 • Prav tako so zaradi debeline uporabljenih kož izdelki Farm Food Rawhide veliko težji od večine drugih izdelkov iz surovih kož, ki so podobnih velikosti.

Linija Farm Food Rawhide vključuje ročno narejene naravne izdelke.

 • Zaradi tega lahko pride do manjših razlik v obliki posameznih kosti.
 • Ker se vsaka koža suši drugače, so lahko nekatere kosti po barvi svetlejše ali temnejše od drugih.

Prav zato so izdelki Farm Food Rawhide okusen, uporaben, zdrav in zabaven priboljšek za vašega psa.

 • Farm Food Rawhide, 100 % pristnost Rawhide®!
 • Popolna prebavljivost.
 • 100 % čistost in pristnost.
 • Brez škodljivih neželenih snovi.
 • Brez kemijskih antioksidantov, barvil in okusov.
 • Neposredno proizvedeno in oprano, kar daje čist, pristen in varen izdelek.
 • Čista, debela goveja koža za večji užitek žvečenja.
 • Ne povzroča alergij in alergijskih reakcij pri vašem psu.
 • Poslastica za pasje zobe.
 • Pristen in visoko kakovosten izdelek.

Priporočena dnevna količina

Spodaj si lahko ogledate količino hrane, ki jo priporočamo glede na starost in težo vašega psa na podlagi štirih hranjenj. Hrano odmerjajte po občutku. Od teh količin ne odstopajte za več kot 25 %.

gramov
gramov
Slovenian
Zapri
Vaš brskalnik ni več v tem času!

Posodobite brskalnik in uživajte v tem spletnem mestu (in mnogih drugih)Posodobi zdaj!

×