Zakaj kosi in sveže meso

Zakaj popolna sveža mesna prehrana poleg izdelkov Farm Food HE?

Zdrava črevesna flora je eden najpomembnejših stebrov za popolno zdravje vašega psa. Če črevesna flora ni v ravnovesju ali je oslabljena, so zdravstvene težave že vnaprej določene. Težave s kožo, dlako in črevesjem kot tudi alergije zelo pogosto izvirajo iz motenj v črevesni flori. Zato smo v našem podjetju s hrano za pse Farm Food že od začetka svojega nastanka (kot prvi) začeli svetovati, da se poleg naše suhe hrane, psom dodaja tudi sveže meso, s čimer se optimizira črevesno floro.

Oslabljena črevesna flora ima pogosto za posledico diarejo in druge črevesne težave (in to ne samo pri mladičih). O oslabljeni črevesni flori govorimo, ko je v črevesju prisotnih premalo različnih kolonij bakterij. Če je temu tako, se hrana ne razgradi dovolj in v debelem črevesu pride do gnitja in vrenja. To povzroči diarejo in pes se znajde v začaranem krogu, iz katerega se težko reši brez naravnega pristopa.

Vsa suha hrana (tudi konzervirana in kuhana na pari) se med proizvodnjo do določene stopnje segreje. S tem se izgubijo encimi in bakterije, ki so prisotni v surovinah. Čeprav nikoli ni bilo znanstveno dokazano, so pa naših izkušnjah za dobro zgradbo in vzdrževanje črevesne flore ti izgubljeni encimi in bakterije nujno potrebni.

Zato na tako imenovane “dneve svežega mesa” svetujemo uporabo izdelkov iz linije Farm Food Fresh Popolni vampi & srce (na osnovi zelenih, neopranih/umazanih govejih vampov). Hrana Farm Food Fresh Popolni vampi & srce vsebuje vse potrebne bakterije in encime, ki so potrebni za dobro zgradbo in vzdrževanje črevesne flore vašega psa. Zagotovo razumete, da se hrana Farm Food Fresh za dosego želenega učinka servira odmrznjena in surova na sobni temperaturi. Kuhanje, segrevanje ali odmrzovanje v mikrovalovni pečici ne pride v poštev, saj se s tem uničijo vse bakterije in encimi.

Pomembno je tudi, da med in po vsakem zdravljenju z antibiotiki in črevesni okužbi svojemu psu nekaj dni dajete hrano Farm Food Fresh Complete Vampi & srce. Črevesna flora se tako lahko obnovi na naraven način. Poleg tega je pomembno, da med zdravljenjem z antibiotiki in do sedem dni po njem dodajate vitamine B-kompleksa.

Namesto “dnevov svežega mesa” z izdelki Farm Food Fresh lahko za želeni učinek tudi vsak dan pomešate manjšo količino hrane Farm Food Fresh Popolni vampi & srce med brikete; naše klobasice so za to ravno idealne. Liniji izdelkov Farm Food Fresh Popolni vampi & srce in Farm Food Fresh Popolna govedina sta seveda prav tako še posebej primerni za dnevno prehrano vašega psa; v ta namen izberite večje posode ali pa velike klobase.

50 gramov hrane Farm Food HE ustreza približno 100 gramom hrane Farm Food Fresh Popolni vampi & srce.

(Preberite tudi naš obsežen članek, v katerem podrobneje opisujemo dogajanje okrog črevesne flore).