Razstrupitev

Razstrupitev je postopek, s katerim telo izloči vse strupene snovi, ki so se nabrale v njem. Da postopek razstrupljanja lahko poteka, so zlasti pomembna jetra, ki morajo imeti možnost, da se očistijo. Količina toksičnih snovi, ki vstopijo v telo, bi morala biti manjša od količine, ki se razgradi. S tem se sprosti delovanje jeter in omogoči njihovo čiščenje.

Ko začnete uporabljati hrano Farm Food, vašemu psu nikoli ne bo treba prebavljati odvečnih snovi in umetnih aditivov, zato se bodo lahko njegova jetra očistila. Med čiščenjem in nekaj dni po njem bo vaš pes pil več kot običajno, saj se bodo odpadne snovi izločale skozi ledvice. Zato je pomembno, da ima pes vedno dostop do pitne vode.

Hrana z napačno sestavo, na primer s previsoko vsebnostjo beljakovin, ne prispeva k razstrupitvi, ker imajo jetra preveč dela z razgrajevanjem odvečnih beljakovin (deaminacijo).

Ko se po prehodu na hrano Farm Food začne razstrupitev, pogosto opazimo, da se morebitne težave s kožo začasno poslabšajo oziroma pes izgublja veliko dlake. Čez nekaj časa težave izginejo, pes pa ima veliko boljšo kožo in dlako. Začasno stopnjevanje težav je v resnici pozitiven znak.

Poleg omenjenih znakov imajo psi po prehodu na hrano Farm Food več blata kot običajno, iztrebki pa imajo (sluzasto) prevleko. To je posledica čiščenja črevesja, iz katerega se izločajo snovi, ki so se sčasoma nakopičile v debelem črevesu.

Če ima vaš pes po prehodu na hrano Farm Food več blata kot običajno, je to tudi znak slabega ravnovesja črevesnih bakterij, zato je resnično treba poskrbeti za njegovo črevesno floro.

Uravnotežena črevesna flora je ključna za zdravje!

Relaxed Healthy Dog