Farm Food Antlers

Naravna ‘zobna ščetka’ za pse.
Pasje žvečilke iz jelenovega rogovja.

100 % čist, trajnosten in pristen naravni izdelek.
Brez dodatkov, neverjetno okusen, zdrav in bogat z minerali,
za ohranjanje čistih, zdravih in močnih zob vašega psa.

 

Zakaj žvečilke Farm Food Antlers®?

Psi imajo po naravi močno potrebo po tem, da nekaj žvečijo. To počnejo zato, ker je to edini način, da po naravni poti svoje zobe ohranjajo čiste. V naravi volkovi in drugi kanidi po obroku žvečijo kožo in kosti svojega plena.

Prav tako se med žvečenjem v možganih proizvajajo endorfini. Ti endorfini dajejo občutek umirjenosti, ki sprošča vašega psa.

Pri naših domačih psih je “kožo in kosti plena” najbolje nadomestiti s čistimi Farm Foodovimi izdelki za žvečenje, kot so Antlers® ali Rawhide®.

Kaj je Farm Food Antlers®?

Izdelek Farm Food Antlers ® je narejen iz jelenovega rogovja. Jeleni vsako pomlad po parjenju izgubijo svoje rogovje, ki jim nato začne ponovno rasti. Rogovja zberejo v evropskih gozdovih ter jih nato po kontroli kakovosti zbrusijo in narežejo. Ker so rogovja Farm Food Antlers popolnoma naravna, imajo lahko še vedno nekaj blagega vonja po zemlji in se razlikujejo med seboj po barvi, teži, obliki in debelini.

Farm Food Antlers® in vaš pes.

Pasje žvečilke Farm Food Antlers® imajo prijeten, psom privlačen naravni vonj. Žvečilke Farm Food Antlers® so čvrste in trde. Njihovo žvečenje za vašega psa predstavlja prijetno naravno aktivnost. Žvečenje ustvarja ‘učinek peskanja’ med zobmi vašega vsa in kostjo, kar pripomore k odstranjevanju oblog. Zunanjost rogovja se počasi obrablja, dokler se ne sprosti okusen mozeg, ki je poslastica sam po sebi!

Naše žvečilke Farm Food Antlers ® so odlične tudi za mlade pse, ki jim zobje še rastejo, saj zdržijo dlje kot ostali izdelki za žvečenje. Žvečilke Farm Food Antlers ® so primerne tudi za pse z alergijami ali občutljivo prebavo in celo za pse s prekomerno težo, saj žvečenje rogovja zahteva veliko energije in zmanjšuje apetit.

Zakaj Farm Food Antlers®? Točno zato!

Pes, ki že od zgodnjih let žveči kosti Farm Food Antlers, postane vesel spremljevalec s svežim zadahom in zdravo ustno votlino. (Če se pri starejšem psu pojavi zobni kamen, je treba tega najprej odstraniti, da se doseže enak učinek).

Z uporabo rogovja Farm Food Antlers ® imate možnost, da pasje zobe ohranite čiste in s tem preprečite zobni kamen. Ali: “Bolje preprečiti kot zdraviti.”

Pomembno:

Žvečilke Farm Food Antlers so naprodaj v različnih velikostih v bolje založenih trgovinah za živali, na veterinarskih klinikah in v pasjih frizerskih salonih. Bodite pozorni na to, da velikost žvečilke, ki jo kupite, ustreza velikosti in moči ugriza vašega psa. Psa med žvečenjem nadzorujte in odstranite vse manjše ostanke.

V primeru da vašega psa žvečilka Antlers ® ne zanima več, izdelek čez noč namočite v nekaj vode ali ga rahlo očistite.

Analitske sestavine:

• Surove beljakovine: 37 % • Surova olja in maščobe: 0,1 % • Surove vlaknine: 2 % • Surovi pepel: 55 % • Vlaga: 9 % • Kalcij (Ca): 21 % • Fosfor (P): 8 % • Železo (Fe): 195 mg/kg • Magnezij (Mg): 5240 mg/kg


[column type=”1/3″] [/column] [column type=”2/3″ last=”true”]

Žvečilke Farm Food “Original” Antlers so narejene iz rogovja navadnega (rdečega) jelena. Glede na to, da se mora vaš pes potruditi, da pride do okusnega kostnega mozga, so žvečilke pravi izziv celo za najmočnejše in najbolj navdušene žvečilce. Ravno zato je izdelek Original Antler zelo trpežna kost za žvečenje.

Kost Antler se priporoča močnim žvečilcem.

[/column]

 

[column type=”1/3″] [/column] [column type=”2/3″ last=”true”]

Izdelki Farm Food “Easy” Antlers so razrezani po dolžini, zaradi česar je mozeg neposredno dostopen. To vašemu psu omogoča, da z lahkoto začne z uživanjem mozga in ima tako možnost, da se navadi na okus in sestavo jelenovega rogovja.

Odlična izbira za mladiče, starejše pse kot tudi za manjše ali izbirčne pse, ki niso vajeni glodanja jelenovega rogovja.

[/column]

 

[column type=”1/3″] [/column] [column type=”2/3″ last=”true”]

Žvečilke Farm Food “Fellow” Antlers so narejene iz rogovja damjaka. Nekako spominjajo na rogovje losa, saj so bolj ploščate in tanjše od žvečilk Original Antlers. Žvečilke Fallow Antlers imajo relativno veliko površino, kar psom daje boljši oprijem in so zato zelo primerne za starejše ali manj aktivne žvečilce. Fallow Antlers se po okusu razlikujejo od različic Original in Easy Antlers.

So mehkejše, zaradi česar so idealne za mlajše pse kot tudi za pse, ki imajo težave z drugimi vrstami žvečilk Antlers.

[/column]