Preklopi

Kako mladiče privaditi na trdo hrano.

“Brez dobre črevesne flore ni dobrega zdravja” se glasi slogan, ki po naših izkušnjah dobiva vedno večji pomen. Srečujemo se z naraščajočim številom primerov diareje in drugih črevesnih težav (in to ne samo pri pasjih mladičih) kot posledica slabo razvite črevesne flore. O slabo razviti črevesni flori govorimo, ko ni prisotnih dovolj različnih kolonij bakterij. V tem primeru se hrana ne prebavi pravilno; začne gniti, kar vodi do fermentacije v debelem črevesu. Zaradi tega se pojavi diareja in pes je ujet v začaranem krogu, iz katerega se težko reši brez naravnega pristopa.

Dobro zdravje se začne z dobro črevesno floro.

Kot prvi pogoj za dobro zdravje je pomembno, da se že v zgodnji fazi življenja razvije stabilna črevesna flora. Glede tega so tri dejstva še posebej pomembna!

  • Pasji mladiči se skotijo brez vsakršne črevesne flore.
  • V fazi mladičkov se mora črevesna flora razviti z vnosom dobrih bakterij prek kolostruma.
  • Vse vrste suhe hrane (tudi izdelki Farm Food HE) so v osnovi sterilne in zato ne razvijajo črevesne flore.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.pngNa podlagi zgoraj navedenih dejstev kot izhodišče že nekaj časa dajemo standardno priporočilo, da mora prehrana poleg oskrbe s hranili pasjim mladičem omogočiti tudi razvoj stabilne črevesne flore.

Za razvoj in vzdrževanje dobre in stabilne črevesne flore je zelo pomembno, da pes dobi določene dobre bakterije od zunaj s pomočjo prebave. Ni pa nujno, da izpostavljenost tem bakterijam sovpada z dnevnim hranjenjem. Po naših izkušnjah se psom črevesna flora v zadostni meri stabilizira tudi, kadar so izpostavljeni iztrebkom rastlinojedcev (zajčji iztrebki, ovčji iztrebki itd.).

Ker pa nimajo vsi psi, zlasti pa ne pasji mladiči, dostopa do omenjenega, vedno svetujemo, da hrano pasjih mladičev do dopolnjenih 6 tednov dopolnjujete samo s popolnoma svežim mesom.

Medtem vedno več vzrediteljev sledi našim nasvetom in jih tudi posreduje naprej. Izkušnje so pokazale, da kombinacija svežega mesa, ki temelji na govedini in vampih, kot je npr. izdelek Farm Food Fresh Popolni vampi & srce, prinaša najboljše rezultate.

Privajanje pasjih mladičev na trdo hrano v treh fazah

1. faza – od 3 tednov dalje

Pasji mladič naj ima ves čas na voljo svežo pitno vodo.

Pri starosti od 3 do 4 tednov začnite z dopolnilnim hranjenjem pasjih mladičev, ki ga razdelite na najmanj 5 hranjenj na dan. Začnite z izdelkom Farm Food Fresh Popolna govedina, da se mladiči navadijo na koristne bakterije. Postopoma zmanjšujte količino mleka in povečujte količino svežega mesa.

Od približno 5 tednov dalje lahko izdelek Farm Food Fresh Popolna govedina mešate z manjšo količino izdelka Farm Food Fresh Popolni vampi & srce. Za mešanje imamo poleg 400-gramskih posod na voljo tudi priročne manjše klobase, ki tehtajo po 110 gramov.

Nadaljujte s številom hranjenj na dan, a vsakič zmanjšajte količino mleka.

2. faza – od 6 do 8 tednov

V obdobju od 6 do 8 tednov lahko počasi preidete na suho hrano za pse Farm Food HE.

V teh dveh tednih počasi zmanjšujte količino izdelka Farm Food Fresh Popolni vampi & srce in povečujte količino suhe hrane Farm Food HE (še vedno razdeljeno na vsaj 5 hranjenj na dan): Razmerje med svežim mesom in suho hrano Farm Food HE določa kakovost prebave. Dobro opazujte svoje pasje mladiče in jih ustrezno hranite.

Edina stvar, ki jo je treba ohraniti v mislih, je naslednje razmerje: 50 gramov Farm Food Fresha ustreza 25 gramom Farm Food HE.

3. faza – od 8 tednov dalje

Od 8 tednov do približno 8 mesecev suho hrano Farm Food HE dva dni v tednu zamenjajte z izdelkom Farm Food Fresh Popolni vampi & srce.

Ker izdelek Farm Food HE vsebuje stiskano suho hrano (in je, tako kot naše sveže meso, osnovan na govejem mesu), lahko Farm Food Fresh brez problema mešate s Farm Food HE. Tudi tu velja, da 50 gramov izdelka Farm Food Fresh ustreza 25 gramom suhe hrane Farm Food HE.

V nadaljevanju lahko hranite s Farm Food Fresh Popolni vampi & srce vsaj en dan v tednu, dokler vaš pes ne odraste (do starosti od 18 do 24 mesecev).

Za vzdrževanje črevesne flore dodatno svetujemo, da svojim odraslim psom vsak teden pustite en dan s svežim mesom (Farm Food Fresh Popolni vampi & srce).

‘Dan s svežim mesom’ služi kot vzdrževanje črevesne flore, zato lahko meso Farm Food Fresh svojemu psu dajete tudi pogosteje.

Farm Food HE izdelkov