Prisotnost Črevesnih Bakterij

Farm-Food-Fresh-Menu

Prisotnost črevesnih bakterij je izredno pomembna!

Zdrava črevesna flora je eden od glavnih temeljev splošnega pasjega zdravja. Če je črevesna flora neuravnotežena ali pomanjkljiva, se zdravstvenim težavam ni mogoče izogniti. Do težav s kožo, dlako in prebavo ter alergij pogosto pride zaradi motenj v črevesni flori. Prav zato strankam vedno svetujemo, naj v prehrano svojega psa vključijo dneve s surovim mesom, ko suhi hrani dodajo neoprane zelene vampe, ki vsebujejo naravne probiotike in prebiotike.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

S prebiotiki, dobrimi bakterijami in encimi ter edinstveno kombinacijo snovi, ki jih vsebuje hrana Farm Food Fresh Menu, je mogoče nadomestiti del probiotičnega učinka surovih zelenih vampov.

Prebiotiki so posebne prehranske vlaknine, ki se ne razgradijo v želodčni kislini in se ne prebavijo v tankem črevesju. Ker v debelo črevo pridejo neprebavljene, jih lahko črevesne bakterije uporabijo za hrano. Med razgrajevanjem se iz prebiotikov sproščajo koristne snovi, ki krepijo zdravje ter spodbujajo prisotnost, rast in delovanje črevesne flore.

Poleg tega smo vedno trdili, da so izdelki iz kakovostnega surovega mesa dober in zdrav del pasje prehrane.

Vzpostavitev črevesne flore

Tudi pasji mladiči pred rojstvom nimajo črevesne flore. S prvimi bakterijami se srečajo v porodnem kanalu, ko se skotijo. Nato se v materinem okolju vedno pogosteje znajdejo v stiku z bakterijami. Ker pijejo materino mleko, je pH (kislost) v njihovem želodcu dovolj visok, da bakterije skozenj prodrejo nepoškodovane. Ko dosežejo črevesje, se pritrdijo na črevesne stene. Tako se začne razvoj črevesne flore.

Dokler mladiči sesajo mleko, črevesno floro sestavljajo predvsem bifidobakterije. Te t. i. »dobre bakterije« so izjemno dragocene, saj proizvajajo različne kisline, ki uničujejo škodljive bakterije.

Ko mladiči nehajo sesati mleko, se pH (kislost) v njihovem želodcu zniža. S tem se zmanjša verjetnost, da bodo v črevesje prišle škodljive bakterije, hkrati pa to pomeni, da vanj ne morejo prodreti niti koristne