Družba Farm Food je bila vse od svojega začetka družinsko podjetje.

V začetni fazi jo je nekaj let vodil inž. Gerrit de Weerd s svojo ženo in s pomočjo obeh, takrat še šoloobveznih, sinov.

1982 – Naravna in hladno stiskana hrana za pse

Leta 1982 je inž. Gerrit de Weerd zaradi svojega obsežnega znanja in izkušenj na področju prehrane za živali (pridobljenih tako na Nizozemskem kot v tujini) sodeloval pri razvoju pasje hrane, ki naj bi služila za primerjavo kakovosti s takrat obstoječimi različnimi vrstami vrstami pasje hrane na tržišču. Tako so nastali hladno stisnjeni peleti na osnovi nizozemskega junčjega mesa, primernega za človeško prehrano, brez kakršnih koli dodatkov, kot so barvila, arome, antioksidanti itd. Osnovno izhodišče je bilo, da mora biti hrana primerna za pse vseh starosti in fizičnih zmogljivosti. Pri tem so se zatekli k preprostemu dejstvu, da v naravi vsi predstavniki iz rodu kanidov, od mladičev do starejših, zadovoljijo potrebe po hrani iz tistega prehranskega vira, ki je v določenem trenutku na voljo.

1984 – Farm Food ‘High Energy’

Ko se je po dveh letih preizkus v letu 1984 zaključil, se je izkazalo, da so zaradi odličnih rezultatov številni vzreditelji želeli, da bi ta nevtralna “vseživljenjska” hrana ostala v uporabi tudi naprej. To je bil glavni razlog za odločitev, da se testna hrana pod imenom Farm Food HE v manjšem obsegu ponudi tržišču. Širjenje informacij od ust do ust je vse od leta 1984 skrbelo za nenehno rast. Sestava hrane je ostala od začetka praktično nespremenjena, pozitivni odzivi pa prihajajo še dandanes. Najpogostejši in prevladujoči ugotovitvi lastnikov psov, katerih hišni ljubljenci uživajo tovrstno hrano sta, da starejši psi, ki preidejo na hrano Farm Food HE, doživljajo drugo mladost, in da na splošno živijo veliko dlje kot deset let. Linija izdelkov Farm Food HE se je z leti seveda izboljšala tako z vidika družbe kot tudi po strokovni presoji, pri čemer pa nismo nikoli pozabili na naš življenjski nazor ”ena vrsta hrane za pse vseh starosti in v vseh okoliščinah”.

1996 – Farm Food Rawhide

Z leti je vse bolj naraščalo povpraševanje po pasjih žvečilkah, zato je padla odločitev za uvedbo kakovostnih izdelkov, ki bi ustrezali filozofiji Farm Fooda in bi jih brez tveganja za kakršnekoli zdravstvene težave lahko ponudili poleg hrane za pse Farm Food. Primeren produkt smo našli v Južni Ameriki, kjer podkožno vezivno tkivo govedi proste reje predelujejo v pasje žvečilke. Farm Food Rawhide so naravni izdelki, ki so zagotovljeno brez kakršnihkoli dodatkov in zato tudi ne vsebuje težkih kovin. Najpomembnejša lastnost teh žvečilk je, da delujejo kot zobne ščetke. Pri žvečenju se sprošča kolagen, ki pomaga zmanjšati in/ali preprečiti zobne obloge.

2001 – Osredotočenje na trg hrane za hišne živali

Do leta 2001 je Gerrit de Weerd ostal še delno aktiven kot svetovalec za prehrano živali doma in v tujini. Od leta 2001 naprej pa se je odločil, da se bo v celoti posvetil trgu hrane za hišne živali, zato je prevzel mesto direktorja družbe Farm Food B.V.

2005 – Farm Food No.1, mleko v prahu za pasje in mačje mladiče

Leta 2005 je družba predstavila izdelek s povsem novim konceptom. Na osnovi polnomastnega kozjega mleka, primernega za prehrano ljudi (namesto običajnega posnetega kravjega mleka), je napravila mleko v prahu. Čeprav je bil izdelek prvotno namenjen zgolj pasjim in mačjim mladičem, se je izkazalo, da mleko presenetljivo koristi tudi drugim malim sesalcem, kot so zajčki, veverice, ježi, činčile, miši itd. Linija Farm Food No.1 je resnično edinstvena in je zato patentirana pod patentno št. 1029707.

2008 – Farm Food Fresh, zamrznjena popolna prehrana

Leta 2008 je družba Farm Food uvedla lastno linijo svežega mesa. Farm Food namreč ves čas svetuje, da se poleg popolnoma suhe hrane občasno vključi dan s svežim mesom na osnovi neočiščenih vampov, s čimer se zagotovi optimalna črevesna flora. Enako kot velja za ljudi, da “zdravje izhaja iz črevesja”, zagotovo velja tudi za naše pse. Ponudba svežih mesnih izdelkov je bila v tistem času precej raznolika in različne kakovosti. Zaradi tega je bilo smiselno uvesti lastno linijo svevžega mesa.

2011 – Farm Food Trainers

Farm Foodova ekipa je dolgo iskala primeren priboljšek za pse, ki bi bil poleg vsega še zdrav. To je na koncu postala linija Trainers, narejena iz čistega govejega srca, posušenega in narezanega na manjše koščke za lažjo uporabo. Tudi ta izdelek so uporabniki, tako lastniki kot njihovi psi, zelo dobro sprejeli.

2012 – Farm Food Antlers

Istega leta se je ponudba razširila z novimi pasjimi žvečilkami. Linijo Antlers predstavlja v naravi odvrženo rogovje jelenov. Ti izdelki se popolnoma ujemamo s filozofijo Farm Fooda, ki izhaja iz prepričanja o izvoru naših psov. V naravi bi divji kanidi s tovrstnim rogovjem jelenov zagotovo zadostili svojim potrebam po žvečenju. Poleg tega gre seveda za živalim izjemno prijazen izdelek, ki s svojo trdno strukturo poskrbi za posebno dolg užitek žvečenja. Rogovje je razrezano na kose različnih velikosti.

Družba Farm Food B.V. danes

Družba Farm Food je bila vse od svojega začetka do danes družinsko podjetje. V začetni fazi jo je nekaj let vodil inž. Gerrit de Weerd s svojo ženo ter ob pomoči obeh sinov. Sinova sta medtem pred nekaj leti doštudirala in sta zdaj oba zaposlena v podjetju. Skupno je v družbi 14 zaposlenih, ki si prizadevajo, da bi bili izdelki Farm Food tako na Nizozemskem kot tudi po celi Evropi na voljo tistim, ki jih potrebujejo: resnim ljubiteljem psov, ki si želijo le najboljše za svojega psa.

 

Print Friendly, PDF & Email